Ardei umpluti cu carne de vita

de oanapl in Vita, 17 Iun 2017 | 3974 vizualizari

 

Noua ne plac foarte mult ardeii umpluti, in special cei rosii deoarece dau un gust delicios compozitiei. 

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei rosii mari (sau 10 mai mici)
  • 500 g carne de vita tocata
  • 100 g orez
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • ½ legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • un varf de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • smantana pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa tocata marunt, rosia si morcovii, apoi adaugi carnea tocata si orezul spalat. Pui sare, piper si cimbru, dupa gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umpli ardeii cu aceasta compozitie si ii asezi intr-o oala larga.

Mixezi rosia ramasa si o adaugi impreuna cu apa acoperind ¾ din ardei. Pui frunzele de dafin si lasi sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora.

 

Servesti ardeii calzi, cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne